VAGA SETEMBRE TARDES PER LA JORNADA CONTÍNUA

Actualment Catalunya és l’única comunitat autònoma de l’estat que prohibeix la lliure elecció d’aquest horari a les escoles. La Jornada continuada s’ha estès de manera generalitzada en les escoles públiques de tot l’estat conforme les autonomies l’han permès. Autonomies com la basca, que juntament amb la catalana eren de les poques que encara impedien la Jornada continua en les escoles públiques, han aixecat la prohibició en l’actual situació de crisi sanitària precisament per facilitar a les escoles la gestió de les mesures extraordinàries de Salut per evitar els brots de la COVID-19.

Davant la situació sanitària que estem vivint, la Jornada Contínua és una mesura necessària i urgent, sense cap cost, que ajuda a:
– Reduir el nombre d´aglomeracions en les entrades i les sortides i, per tant, del risc de contagis que comporten
– Reduir el temps dedicat a les entrades i sortides, que ara resulten més complicades perquè han de ser esglaonades per tal de garantir la separació dels diferents grups de convivència
– Reduir la dependència del servei de menjador i que les famílies puguin tenir més opcions d´elecció i el servei pugui baixar les seves ràtios
– Reduir els costos econòmics, afectius, de salut, etc. que, en moltes persones i famílies, comporta l’ineficient organització del temps de Jornada partida per tal de conciliar l’activitat escolar amb la resta de necessitats personals, familiars i socials

Davant la negació del Departament d’Educació d’aplicar la Jornada Contínua a les escoles on les famílies així ho vulguin majoritàriament, volem organitzar dues accions:
1) Vaga de tardes al setembre
2) Sol·licitud conjunta jornada contínua COVID-19. Presentarem la sol.licitud presencialment al Departament el DIMECRES 9 SETEMBRE A LES 12 PM

Com participar?

 • Des de les AMPAs de cada escola s’haurà d’informar al centre i a les famílies d’aquesta proposta.
 • Les AMPAs poden col·laborar recollint dades d’assistència de cada centre escolar, fotos d’aules buides i enviar-les al correu de la Plataforma: contacto@jornadacontinuacatalunya.org
 • Feu extensiu la informació per xarxes socials (Facebook, Twitter), mòbil o correu electrònic.
 • Podeu contactar amb les escoles del mateix municipi i organitzar-vos de manera conjunta per fer més força.

Descàrregues:

A més…

 • Acompanyarem la vaga amb una campanya en xarxes socials TWITTER! La nostre compte: https://twitter.com/ContinuaCat Podeu enviar fotos, vídeos i cartells sobre el tema.
 • Signa la petició Change.org: http://chng.it/wmYxNLBSzk

AVANCIN DECIDIDAMENT CAP A LA LLIURE ELECCIÓ DE L’HORARI ESCOLAR EN CADA CENTRE I EXIGEIXIN LA JORNADA CONTÍNUA si la comunitat escolar ho desitja!

6 comentarios
 1. Sarah
  Sarah Dice:

  Bona tarda, se sap alguna cosa de la sol·licitud presentada el dia 09/09/20? els pares com podem adherirnos a la vaga? quines conseqüències en te? el document que adjunteu es el que hem de presentar a l’escola? ens falta molta informació per poder participar.

  Responder
  • admin
   admin Dice:

   Hola. La solicitud del pasado miércoles provenía de las escuelas y ampas que pedían la jornada continua. Aparte de ello, hay una solicitud para presentar a la escuela o al Departament por el cual las familias informan que por las tardes no llevarán a sus hijos al colegio como medida de protesta. Es una comunicación, NO una autorización. NO es una huelga laboral, ya que no lo solicitamos como trabajadores. Por ende, es una comunicación de que realizamos una protesta contra una medida administrativa que consideramos injusta: que los niños regresen a la tarde a la escuela, más aún en tiempos de pandemia.

   Responder
  • admin
   admin Dice:

   Hola Isabel. Aún no tenemos respuesta a la presentación de la solicitud el pasado miércoles. Era una solicitud de escuelas y ampas. Apenas tengamos respuesta, os informaremos.

   Responder
  • admin
   admin Dice:

   Hola Araceli,
   De acuerdo a las informaciones que tenemos, en el País Vasco, las autoridades han optado por la jornada continua en secundaria y en primaria lo están planeando como una opción más, a tener en cuenta en caso haya más casos de contagios.

   Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *