#NoImposicionHorarioCatalunya #VolemJornadaContinua Hola, soy Sabrina, Mamá de 2 niños. Estamos disfrutando tanto el confinamiento porque finalmente tenemos mucho tiempo en familia. El horario del cole no permite tiempo para jugar y ser niño. Queríamos apuntar los 2 para tocar un instrumento o hacer algún deporte pero en el poco tiempo que queda después de pasar TODO el día en el cole, toca deberes, un poquito de jugar, cenar y cama. La jornada continua nos ofrece más tiempo para jugar, para aprender lo que nos interesa y para pasar tardes en familia a la playa! Jornada Continua YA!!

#𝗡𝗼𝗜𝗺𝗽𝗼𝘀𝗶𝗰𝗶𝗼́𝗻𝗛𝗼𝗿𝗮𝗿𝗶𝗼𝗖𝗮𝘁𝗮𝗹𝘂𝗻𝘆𝗮 #𝗩𝗼𝗹𝗲𝗺𝗝𝗼𝗿𝗻𝗮𝗱𝗮𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮 Sóc la Sònia, mare de dues nenes i rebutjo la imposició del Departament d´Educació sobre el nou horari escolar que no em sembla adient ni per les famílies i molt menys pels nens. A més, crec que és un moment important per afavorir que les hores lectives siguin el més eficients donada la situació excepcional que estem visquent i la pèrdua del curs escolar actual. Hi ha unes 20 escoles que, a Catalunya i arreu de l´estat i d´Europa, ja estan fent jornada intensiva amb bons resultats. Llavors, perquè tant de problema si per les famílies, professors i nens és el millor? A més, ara com ara hem de reduïr aglomeracions: no és millor anar a la porta de l´escola dues vegades en comptes de quatre per evitar contagis? Ens preocupen els nostres fills i VOLEM EL MILLOR PER TOTS I ÉS LA JORNADA CONTINUA!!!!! EVOLUCIONEM SI US PLAU!!!! NO A LES IMPOSICIONS!!! LLIBERTAT!!!!

Gemuka Memeiro

#𝗡𝗼𝗜𝗺𝗽𝗼𝘀𝗶𝗰𝗶𝗼́𝗻𝗛𝗼𝗿𝗮𝗿𝗶𝗼𝗖𝗮𝘁𝗮𝗹𝘂𝗻𝘆𝗮 #𝗩𝗼𝗹𝗲𝗺𝗝𝗼𝗿𝗻𝗮𝗱𝗮𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮

Somos una familía, que nuestro hijo empezará p3 este año.
Desde antes de que naciera he deseado y luchado porque la jornada continua se instauré en Catalunya, tal y como lo está en otras comunidades y funciona estupendamente, para quien deja a sus hijos e hijas no tiene porqué cambiar nada, ya que se respetan los horarios pero para quien no, es todo un mundo, el no tener que hacer 4 recorridos con ellos para ir a la escuela, y más en los tiempos que corren, cuatro trayectos también son 4 aglomeraciones en la puerta del colegio que si de esto hemos aprendido algo deberíamos poder evitar.

La nueva propuesta de horario ( 9 a 12:30 y 14:30 a 16h) que se quiere impartir en Catalunya, no beneficia a nadie, ya que al tener menos tiempo al mediodía, muchas familias estarán obligadas a dejarles a comer, influyendo en ello su economía y también influye en las monitoras y monitores de comedor que trabajarían medía hora menos y por tanto cobrarían menos dinero.

Ahora es el mejor momento para el cambio, ¡¡¡JORNADA CONTINUA YA!!! EL CAMBIO ES POSIBLE. Volem Jornada Contínua a Catalunya

NO ES ES MEU, PERO CREC QUE TOTS/ES ELS/LES MESTRES D’INFANTIL ENS SENTIM AIXI.
RRALMENT ELS POLITICS PENSEM AMB LES PERSONES?
QUINA RABIA😣

Senyor president, tinc molts dubtes, imagino que igual que la gran majoria de gent, després de la seva compareixença ahir.

Però el que em turmenta, inquieta i em pertorba, és el de l ‘ educació infantil.

Una vegada més, els professionals de l ‘ educació infantil, en els quals incloc les dues etapes

(Primer cicle de 0-3 i segon cicle del 3-6), venim a tractar-nos com a professors de segon curs, cuidats de nens i nenes.

Una vegada més, l ‘ educació infantil veu poca possibilitat que algun dia canviï la seva importància i valoració, en lloc de merament una etapa on es mantenen els nadons (en el primer cicle) i pintats i color en el segon.

Sí, de cara a primària se ‘ ns exigeix que tots els nens i nenes, independentment del seu nivell madur (això per a què?) sàpiguen llegir i escriure (entre una infinitat de continguts i habilitats mínimes).

Una vegada més, tristament la nostra etapa educativa és menyspreada (segons el nostre ministre, educació infantil no té currículum ni contingut mínim). Ha. Trobava a faltar dir que ens paguen per jugar i ENTREM als nens i nenes simplement. Gràcies senyora ministra.

Bé, a part de tot això, ahir vaig encarar el futur de l ‘ escenari amb moltes qüestions abans de la compareixença del President del Govern

Cal destacar els més rellevants:

Algú em pot explicar què vol dir el govern quan diu que els centres de 0-6 anys s ‘ obriran per cuidar els fills que treballen els pares?

Què són aquests centres? Quin és el criteri d ‘ obertura?

Quin és el significat de la paraula ASSISTENDER?

Professors d ‘ altres etapes educatives NO CONCILIEN? O això és només per als altres sectors?

Què passa quan un nen compleix 6 anys? És completament AUTONÓS per a la teva cura i educació? Oh, sí, se m ‘ oblidava, segur que pot llegir i escriure. Prou.

Se ‘ ns facilitarà els RECURSOS necessaris per cuidar higiènicament a aquells nens i nenes? Haurem de disfressar-nos d ‘ EPIS que són escassos als hospitals? De debò, com ho faràs? Estar mentalitzant i endreçant, o el que és el mateix en aquesta quarantena, apareixant amb el que hi ha.

Com garantirà la DISTÀNCIA SOCIAL entre els nostres alumnes i alumnes, Sr. President? Si la ràtio ja està superada i tenen ganes de tornar a la seva escola per abraçar-se i jugar amb els seus companys… I nosaltres, els mestres d ‘educació infantil, desitgem veure’ ls i abraçar-los ben fort.

Com serà la BRECHA SOCIAL dels alumnes i els pares dels quals no funcionen, senyor president?

Que algú m ‘ ho expliqui, perquè sincerament no ho entenc.

Sincerament, una senyora “petita” indignada

MANIFESTACIÓ VIRTUAL EN CONTRA DE LA PROPOSTA DEL DEPARTAMENT D´EDUCACIÓ PER REDUIR EL TEMPS DE MENJADOR (12 A 14h) I AVANÇAR LA SORTIDA (16H)

Després de la situació excepcional sanitària que estem vivint i amb totes les mesures restrictives que hem seguit els ciutadans aquests dies, esperem famílies i mestres, que quan iniciem el curs escolar, les mesures que s’adoptin vagin en consonància amb les recomanacions establertes fins ara. Sorprenentment, en data 30 d’abril ens trobem davant una notícia on el Departament d’Educació vol imposar un horari partit avançant l’hora de dinar (de 12 a 14h) i la sortida (16h).

Durant aquests dies de confinament, hem pogut veure de tots els colors, on s’han adoptat  mesures que no han afavorit ni als nens, ni a les famílies, ni als professors, ni als substituts, ni al servei de menjador contractat, ni als desfavorits, podríem continuar anomenant una per una, però voldríem remarcar l’oposició dels sindicats ens aquests despropòsits, on a partir, d’ara s’afegeix a la llista l’horari escolar proposat pel nou curs.

La Plataforma Volem Jornada Contínua també volem mostrar la nostra indignació i rebuig cap aquesta nova proposta. Davant la situació d’emergència sanitària i econòmica, l’horari que ens volen imposar no té en compte les necessitats dels infants, ni tampoc de les famílies, pels motius que detallem a continuació: massificació del servei de menjador, despeses extres per les famílies tant de menjador com extraescolars, menys temps per adoptar més mesures d’higiene, menys temps de descans pels més petits, quatre desplaçaments pels nens que dinen a casa, augmentant així el risc de contagi, avançant l’única hora de sortida afectarà a la conciliació familiar, etc.

Volem defensar els nostres drets i els dels nostres fills/es, volem tenir veu i que se’ns escolti d’una vegada i volem que tinguin en compte la opinió de les famílies!!!

 

Hola vols  fer-te voluntari? Necesites una xerrada perque tens dubtes? Contacta amb nosaltres i resoldrem tots els dubtes!!!!

📄NOTA DE PREMSA📄

LES FAMÍLIES REIVINDIQUEN AL PARLAMENT EL DRET A DECIDIR EL MODEL HORARI DELS NENS I NENES A L’ESCOLA PRIMÀRIA.

Ens els darrers anys, arreu de les escoles catalanes s’han dut a terme votacions per decidir sobre la jornada lectiva de les nens i nenes a primària. Malgrat que en molts casos hi ha hagut una clara preferència de les famílies pel model de jornada contínua, el Departament d’Educació s’ha mantingut ferm en la seva negativa d’acceptar el canvi.

Actualment, el Departament té en funcionament un pla pilot de jornada contínua a 25 escoles catalanes, del qual existeix un informe positiu, elaborat pel propi Departament d’Educació, i que va sortir a la llum pública recentment gràcies a la sol·licitud d’un particular per la Llei de transparència.

Malgrat aquest escenari, els intents de les famílies s’han trobat amb una postura d’escàs diàleg i molt hermetisme. És per això que la Plataforma per la Jornada Contínua ha volgut anar més enllà i acaba de presentar davant del Parlament una ILP (Iniciativa de Legislació Popular). El document té per objectiu recollir 50.000 signatures que obliguin els responsables polítics a abordar el tema de la jornada escolar a primària dins el Parlament.

La Plataforma per la Jornada Contínua està convençuda dels beneficis d’aquesta opció per als infants, que consisteix a concentrar les cinc hores lectives en una franja entre les 8 i 14h (per exemple,8.30-13.30 o 9-14h) amb dos esbarjos, seguides del servei de menjador i les extraescolars posteriors. Aquesta organització horària aprofita les hores de més rendiment de l’alumnat, millora la qualitat del seu temps lliure i afavoreix el vincle familiar, els desplaçaments reduïts a la meitat ajuden enormement a la conciliació familiar de molts col.lectius (reduccions de jornada, avis, autònoms amb flexibilitat horària, treballadors en torns de nit o matí, pares a l’atur, en excedència, baixa, mestre/mestressa de casa) i no perjudica a cap, representa un gran estalvi en desplaçaments i servei de menjador, garanteix els bons hàbits d’àpat i migdiada dels germans 0-3 anys i facilita la logística en els desplaçaments entre escola bressol i primària. Per últim, i no menys important, el fet de no haver de tornar a la tarda, garanteix un millor descans que ajuda a afrontar el temps d’estudi i/o les activitats extraescolars amb energies renovades.

Per sobre de tots els avantatges prèviament esmentats, des de la Plataforma es reivindica primordialment que les escoles i famílies puguin decidir, per mitjà de votacions, quin model horari adoptar i que el Departament d’Educació accepti aquesta voluntat. Mentre es manté en l’immobilisme, les famílies lluiten per ser degudament escoltades.

Resultados de Pruebas Piloto Catalunya

Aquí tenemos los resultados de las pruebas piloto en Catalunya. Resultados positivos según el documento adjunto. Lamentablemente, esta información no es pública, sino que ha sido solicitada por un particular usando la Ley de Transparencia.

https://drive.google.com/file/d/1LrlUpvEt-48-pYCe79iNfC5q2GvDf6NB/view?usp=sharing

 

 

 

Accions jornada contínua 2019-2020

Som la 𝗣𝗹𝗮𝘁𝗮𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗩𝗼𝗹𝗲𝗺 𝗝𝗼𝗿𝗻𝗮𝗱𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶́𝗻𝘂𝗮 𝗮 𝗖𝗮𝘁𝗮𝗹𝘂𝗻𝘆𝗮, formada per famílies que desitgen una normativa que reguli la implementació de la jornada contínua escolar, 𝘢 𝘦𝘭𝘦𝘤𝘤𝘪𝘰́ 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘥𝘢 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦. Creiem que és una mesura d’urgent necessitat, és per això que, pel present curs, volem iniciar les següents accions encaminades, essent les més importants:

📌🔎 𝗖𝗢𝗡𝗘̀𝗜𝗫𝗘𝗥 𝗟´𝗘𝗦𝗧𝗔𝗧 𝗗𝗘 𝗟𝗘𝗦 𝗦𝗢𝗟.𝗟𝗜𝗖𝗜𝗧𝗨𝗗𝗦 𝗦𝗢𝗕𝗥𝗘 𝗝𝗢𝗥𝗡𝗔𝗗𝗔 𝗖𝗢𝗡𝗧𝗜́𝗡𝗨𝗔 𝗔 𝗖𝗔𝗧𝗔𝗟𝗨𝗡𝗬𝗔: Disposar d’informació de les escoles que han realitzat la sol•licitud al Departament d’Ensenyament anys anteriors, o les que estan en procés de fer-ne una. Per això preguem puguin contestar aquest correu contacto@jornadacontinuacatalunya.org per privat.

📌🗳 𝗜𝗡𝗜𝗖𝗜𝗔𝗧𝗜𝗩𝗔 𝗟𝗘𝗚𝗜𝗦𝗟𝗔𝗧𝗜𝗩𝗔 𝗣𝗢𝗣𝗨𝗟𝗔𝗥: Estem decidits a impulsar una Iniciativa Legislativa Popular, una eina de participació oficial, que ens permetrà mostrar el gran recolzament de la Jornada Contínua per part de milers de famílies. Aquesta acció està prevista per a principis de l’any vinent i requereix la participació i coordinació de tots.

📌👩🏫 𝗜𝗡𝗙𝗢𝗥𝗠𝗔𝗖𝗜𝗢́ / 𝗫𝗘𝗥𝗥𝗔𝗗𝗘𝗦: Es de vital importància informar a les famílies i equip docent sobre què és la jornada contínua i resoldre qualsevol dubte possible. Trobareu tota la informació a la web www.jornadacontinuacatalunya.org i al correu contacto@jornadacontinuacatalunya.org. Només amb una bona informació tenim llibertat d’escollir!
Ens agradaria poder contar amb vostès per a poder avançar en aquest camí, i esperem amb il•lusió la seva resposta.

𝗦𝗲𝗴𝘂𝗶𝗺 𝗹𝗹𝘂𝗶𝘁𝗮𝗻𝘁 𝗽𝗲𝗿 𝗹𝗮 𝗹𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝘁𝗮𝘁 𝗱’𝗲𝘀𝗰𝗼𝗹𝗹𝗶𝗿!

Las familias se concentraron por la jornada continua

Muchas familias en diversas ciudades de Catalunya, se concentraron en los Ayuntamientos solicitando la posibilidad de elegir la jornada continua. La jornada del 24 de octubre, las familias salieron a reclamar un horario más flexible, inclusivo y conciliador, que permita a los niños ser niños.

En las siguientes fotografías ciudades como Calafell, Roda de Berá, Mieres, Castelldefels, Deltebre, Vilaseca, Roses, etc.

Gracias a todos por participar!